WALTER GYULA SZŐLŐGAZDASÁGA PÉCSVÁRAD

Deutsch
Büszkén hirdetjük, hogy a mi kis családi üzemünk borászat, nem vegyészet. 
A borok kezelésére jellemző a természetesség és kíméletesség. Csak az igazán szükséges beavatkozásokat tesszük meg a borokkal, így azok üdék, frissek, zamatosak maradnak. Ne felejtsük el, a borász legnagyobb  feladata, hogy azt a kincset, amit egészséges szőlő formájában a természettől megkapott, a legkevesebb veszteséggel és kopással mentse át a fogyasztó poharába.
Mustjavításra a 2005-ös évjárat kivételével még nem volt szükség a későn érő fajták esetében sem. Sokkal inkább, főleg az utóbbi években, a savak túlzott lelágyulását kell elkerülni megfelelő szüreti időponttal.
Bátran kijelenthetjük: borainkban nincs más méreg, mint az alkohol, az pedig szükséges.
 
Bemutatkozás  
A terület  
A bor  
A pince  
A szüret  
Bormúzeum  
Elérhetőség  
Hírek  
Itt olvashat még rólam  
   
   
 
Cirfandli.

A zengővárkonyi bormúzeum udvarán.
 
Az olaszrizling, egy diófa árnyékában.
 
Egy vendégünk írta:

"Naplementében bukunk a mámor tükre alá.
Az égi boru picinyre törpül, és elfér egy borospohárban.
Hol a fenti fény ragyog, örömmé oldva a drága nedűt."
     
     
     
Utolsó módosítás: 2011. június 26.