WALTER GYULA SZŐLŐGAZDASÁGA PÉCSVÁRAD

Deutsch
Szilágyon, egy dombok között megbúvó kis faluban születtem.
15 éves koromtól élek Pécsváradon.
17 évesen ittam először bort.
22 évesen dolgoztam először szőlőben, akkor is teljesen önként.
1993-ban,  friss diplomásként a keszthelyi  egyetemről hazajőve ültettük az első szőlőt, a kor divatjának megfelelően chardonnay-t, pinot blanc-t, a nélkülönözhetetlen olaszrizlinget és kedvencemet, a csomorikát.
Ma már 3 ha fölött vagyunk, kék szőlő is van, merlot és kadarka. Tovább bővült a fajtaválaszték régi magyar fajtákkal (gohér, furmint, sárfehér, juhfark, hárslevelű). A pécsi borvidék fő fajtája, a cirfandli a szőlőterület 30% -át borítja.
 
Bemutatkozás  
A terület  
A bor  
A pince  
A szüret  
Bormúzeum  
Elérhetőség  
Hírek  
Itt olvashat még rólam  
 
Walter Gyula
 
   
     
Utolsó módosítás: 2011. június 26.